Asmildkloster Landbrugsskole

image

Lars Møgelbjerg Andersen

Forstander Asmildkloster Landbrugsskole

Cintu var dygtig til at forstå vores behov. Vi er også en kostskole, så én del af opgaven var at skabe et hyggeligt miljø, hvor vores elever kunne trives også i fritiden - og få dét til at hænge sammen med de undervisningslokaler og fælleslokaler, vi havde brug for. Sådan en bygning kan nemt blive meget institutions-præget, men det lykkes Cintu med ret enkle virkemidler at få både funktionalitet og hygge til at hænge sammen.

image

EN BYGNING MED SOCIALT LIV

Den nye bygning er lavet med et stort atriumrum, der skaber overblik og gennemsigtighed. Til at fortælle historien om skolen, valgte Cintu at placere et fotografi i 3 etagers højde af en pløjende traktor med måger flyvende bagved. Til at skabe forbindelsen til rummet er mågerne fra fotografiet ført ud i rummet som nedhængte måger udført i metaltråd.

image

SAMLINGSPUNKTET

Den store trappe i atriumrummet har Cintu valgt at gøre til et socialt samlingssted med siddepladser og kasser med planter, der relaterer til planteavl.

image

OPTIMALE LÆRINGSFORHOLD

Undervisningen i klasselokalerne er indrettet efter at skabe så optimale forhold for indlæringen som muligt. De forskellige møbleringer er med til at inspirere til den bedste arbejdssituation for den enkelte elev.

image

STYRKELSE AF DE SOCIALE LIV

I det store samlingsrum var ønsket at skabe hygge, så de fastboende elever ville fortrække at mødes hér i stedet for på værelserne. Derfor skabte Cintu en inddeling i mindre områder med en række forbundne halvvægge, hvor mindre grupper af elever kunne samles.